Šokující průzkum: Automobilky nás špehují a shromažďují data o majitelích vozidel! Mají také zmapovanou milostnou aktivitu

786
Sdílejte

Průzkumníci se podívali na trhy v Evropě, Spojených státech a Jižní Koreji. Teoreticky, i když GDPR má pravděpodobně nejpřísnější ochranu citlivých dat v Evropské unii, nevztahuje se na automobily, podle Caltrider.

„Zdá se, že auta se vážně skryla před radarem soukromí a doufám, že to můžeme napravit. Protože je to opravdu děsivé,“ dodal Caltrider. Automobily dopadly nejhůře, pokud jde o soukromí uživatelů, z více než tuctu dosud zkoumaných strojů a technologií, uvádí Mozilla Foundation.

„Z většiny automobilů se stále více stává mobilní záznamové zařízeními. Elektronika, za kterou řidiči platí stále více peněz, shromažďuje stále více údajů o nich a cestujících,“ řekl agentuře AP odborník na technologie a lidská práva Albert Fox Cahn z Harvardské univerzity.

Některé automobilky podle zpráv z médií na otázky týkající se ochrany osobních údajů neodpověděly. Mluvčí Volkswagenu řekla serveru Politico, že společnost shromažďuje, používá a uchovává data „pouze v souladu s požadavky zákona“.

Kam dál?

Pětiletý chlapec se opil do bezvědomí. Naměřili mi 2,5 promile. Láhev tvrdého našel na ulici

Velké neštěstí v Kravařích na Opavsku : Pětiletá dívka se udusila po vdechnutí párku v rohlíku

Lidé vymření neuniknou. Kdy k tomu má dojít zjistili vědci. Nezachrání nás ani konec fosilních paliv

Tlak na Ukrajince, aby se vrátili do své vlasti a bojovali, se stupňuje : „Nemohu zabíjet“

Průzkum odhalil , že až třetina Čechů, by si přála návrat totalitního režimu. Slováci jsou na tom ještě hůře

Další články