Šokující průzkum: Automobilky nás špehují a shromažďují data o majitelích vozidel! Mají také zmapovanou milostnou aktivitu

790
Sdílejte

„Už to není jen o prodeji aut, abychom vydělali peníze. Je to o sběru dat a jejich následném použití k vydělávání peněz,“ řekl podle Politico Len Caltrider, hlavní autor průzkumu. Množství dat, které automobilky shromažďují, je podle něj „šokující“. Podle něj je moderní automobily mohou sbírat pomocí senzorů, zvukových záznamů nebo kamer namířených dovnitř vozidla.

Mozilla Foundation je nejlépe známá pro spuštění webového prohlížeče Firefox. Provádí však také průzkumy o soukromí v digitálním prostředí. Její lidé nyní kontrolovali zásady ochrany osobních údajů automobilek nebo procházeli aplikace, které nabízejí zákazníkům.

Průzkumu se zúčastnily také BMW, Fiat, Renault, Toyota a Tesla. Výrobci více než čtyř pětin zkoumaných značek vozidel jsou podle průzkumu schopni nabídnout data k prodeji. Podle průzkumu pouze Renault a Dacia nabízejí majitelům možnost smazat všechny shromážděné údaje.

Pokračování na další straně

Kam dál?

6 způsobů, jak vyčistit náš domov od negativní energie…

Mladý Japonec strávil tři týdny skládáním bankovky, kterou jeho otec omylem hodil do skartovačky

Pětiletý chlapec se opil do bezvědomí. Naměřili mi 2,5 promile. Láhev tvrdého našel na ulici

Velké neštěstí v Kravařích na Opavsku : Pětiletá dívka se udusila po vdechnutí párku v rohlíku

Lidé vymření neuniknou. Kdy k tomu má dojít zjistili vědci. Nezachrání nás ani konec fosilních paliv

Další články