Smutná zpráva pro fanoušky sériálu ! Krátce po narozeninách zemřel slavný herec!

3042
Sdílejte
Jak uvedla CBS, tato hvězda NCIS v roli Dr. Donalda „Duckyho“ Mallarda byl obklopen rodinou v New York Presbyterian Hospital v posledních minutách svého života a zemřel pokojně přirozenou smrtí. Bohužel, dříve oznámený NCIS 20th Anniversary Broadcast Marathon naplánovaný na pondělí již měl „In Memoriam“ přidáno v titulku na počest Davida McCalluma.
Rodák z Glasgow, David McCallum, narozený 19. září 1993, se přestěhoval do USA v roce 1961 poté, co studoval na Královské akademii dramatických umění v Londýně a několik let vystupoval v divadle. O jeho kariéře rozhodlo osudové setkání se Samem Rolfem, tvůrcem filmu The Man From UNCLE , kdy on a jeho přítel, herec Charlie Bronson, šli do MGM na oběd a doufali, že se jim něco přihodí. Davidovi se podařilo získat roli tajného agenta Illya Kuryakina po boku Roberta Vaughna. Za tuto roli získal dvě nominace na cenu Emmy a stal se idolem žen. Hrál také ve filmech The Greatest Story Ever Told, The Great Escape, Mosquito Squadron, Billy Budd, Freud a A Night to Remember.
Pokračování na další straně

David McCallum se dvakrát oženil, s první ženou měl tři syny, s druhou, se kterou žil až do své smrti, syna a dceru. „Byl to ten nejlaskavější, nejúžasnější, nejtrpělivější a nejmilejší otec. Vždy dával přednost rodině před sebou. Těšil se na každou příležitost spojit se se svými vnoučaty a s každým z nich měl jedinečné pouto,“ uvedl jeho syn Peter McCallum v prohlášení jménem rodiny. „Byl to renesanční člověk, fascinovaný vědou a kulturou, a proměnil tyto vášně ve vědění. Dokázal například dirigovat symfonický orchestr a v případě potřeby mohl provést pitvu na základě desetiletého studia své role v NCIS… Ani ve věku 90 let nikdy nezestárl,“ řekl s láskyplným humorem a úctou ke svému otci.

Není pochyb o tom, že zesnulý herec bude navždy pamatován současnou generací, zejména jako soudní lékař Donald „Ducky“ Mallard z úspěšného seriálu NCIS. „Byl to učenec a gentleman, vždy laskavý, dokonalý profesionál a nikdy mu neunikl vtip. Od prvního dne bylo ctí s ním pracovat a nikdy nás nezklamal. Prostě to byla legenda. Bude nám chybět jeho vřelost a laskavý smysl pro humor, který rozzářil každou místnost, do které vstoupil, stejně jako skvělé příběhy, které často sdílel ze svého neuvěřitelného života,“ uvedli výkonní producenti NCIS Steven D. Kromě hraní v seriálech a filmech se také objevil v televizních vzdělávacích pořadech, nahrál tři alba instrumentálních skladeb a v roce 2016 vydal román Once a Crooked Man.

Kam dál?

Zemřel jeden z nejvýznamnějších a nejslavnějších českých baletních mistrů a tanečníků Vlastimil Harapes (†77)

AKTUÁLNĚ : Atentát na Slovenského premiéra Roberta Fica. Postřelil ho neznámý útočník

Herec Jan Potměšil se ztrácí před očima. Čelí vážným zdravotním problémům

Herečka Patricie Pagáčová (35) se po pěti letech manželství rozešla se svým manželem Tiborem Pagáčem. Řešit budou péči o dceru

Soud Hanychové a Prachaře je u konce : Definitivní zákaz pro Agátu i Jakubův nečekaný svědek

Další články