Potřebujeme:
- 2 šálky (450 g) smetanového sýra
- 1/2 sklenice (115 g) zakysané smetany
- 1/3 šálku (80 ml) husté smetany
- 2/3 šálky (133 g) cukru
- 2 vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
Na červené těsto:
- 2½ šálku (310 g) polohrubé mouky
- 2 polévkové lžíce (16 g) kakaového prášku
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžička soli
- 1½ šálky (300 g) cukru
- 1 šálek (240 ml) podmáslí, pokojová teplota
- 3/4 šálku + 1 PL (200 ml) rostlinného oleje
- 1 čajová lžička octa
- 2 vejce
- 1/2 šálku (115 g) másla pokojové teploty
- 1-2 polévkové lžíce červeného potravinářského barviva
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
Recept pokračuje na další straně