Maroko zasáhlo ničivé zemětřesení, hlásí více než 800 mrtvých

549
Sdílejte

Zásadní vliv na úspěšnost záchranných operací přístupnost postižených míst, dostupnost těžké techniky, počasí a intenzita dotřesů.

Pokračování na další straně

V aktuálním případě bohužel vzhledem k tomu, že jde o horskou oblast, není nepravděpodobné, že na některých místech jsou lidé pátrající po přeživších odkázáni sami na sebe. Počasí je naopak příhodné, protože lidem uvězněným v troskách a všem, kdo přišli o domov, by nemělo hrozit podchlazení. Například ve zmiňovaném Adassilu by se noční teploty měly pohybovat kolem 20 °C.

Dosud se v oblasti podle monitoringu United States Geological Survey vyskytlo další zemětřesení o síle 4,9. Jestli jich bude víc, není jasné. Nacer Jabour, ředitel místního Národního geofyzikálního ústavu, řekl marockému deníku Le Matin, že k otřesům by v nejbližších hodinách nemělo dojít. Na druhou stranu americký expert Jonathan Stewart z Kalifornské univerzity pro CNN řekl, že očekával silné následné otřesy a dokonce je možné (byť nepravděpodobné), že noční otřesy byly předzvěstí silnějšího zemětřesení.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Sledujte těchto pět náznaků a zjistíte před čím vás chce váš anděl strážný varovat

Opilý muž na Zlínsku vyhrožoval vystřílením dětí ve školách

Tisíce Slováků otrávil start hokejového MS : „Hanba Čechom.“ rozléhalo se areálem. Stovky lidí začaly naštvaně odcházet

Další články