Vědec Flégr promluvil : Způsobí nový koronavirus Eris návrat roušek a dalších opatření?

3269
Sdílejte

Všechno co je nové může být potenciálně nebezpečné, ale osobně si nemyslím, že by šlo o něco zvlášť hrozivého. A nemyslím si ani, že v důsledku této varianty stoupne procento lidí, kteří by potřebovali hospitalizaci v nemocnici. Eris sice dokáže nakazit osoby s přirozenou i umělou imunitou, ale většinou u nich nedokáže vyvolat vážný průběh. Na druhé straně je třeba říci i to, že ve světě na covid stále umírá mnoho lidí. Jelikož v mnoha zemích je přeočkovanost, ale i promořenost covidem výrazně nižší. 

Pokračování na další straně

Covidová opatření vzbudila vlnu nevole u nemalé části obyvatelstva. Hrozí, že bychom se k omezením, rouškám či povinnému očkování museli vrátit?

Myslím si, že ne.Jen kdyby přišla velká vlna nového typu, možná by západní státy opětovně zavedly některá z bezpečnostních opatření – například roušky v hromadné dopravě, což mimochodem považuji za velmi rozumné. V zemích východní Evropy, které více podléhají dezinformačním kampaním, by se politici návratu k jakýmkoli opatřením příliš obávali. Raději by nechaly rizikové skupiny na pospas osudu, než by měly riskovat občanské nepokoje či v nejhorším případě občanskou válku. 

Kam dál?

Co můžete nachytat z láhve s vodou, když ji použijete mnohokrát? Nepříjemné se velice snadno může stát skutečností!

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

Další články