Václav Klaus bez respektu : Alexandr Dubček nebyl pro mě partnerem ani konkurentem

798
Sdílejte

Dubček byl hybnou silou ničeho ani do ledna 1968, ani mezi lednem a srpnem 1968. I když se choval soucitně, na rozdíl od ostatních se usmíval, skočil do vody ze skokanského můstku, který byl zachycen na jeho slavné fotografii, a byl to možná upřímný člověk. Ale vždy byl vláčen situací, místo aby stál nad ní. Takže jsem neviděl žádný krok vpřed v jeho znovuzrození v roce 1989. Pro mě to nebyl partner ani konkurent. Pro mě byl hnací silou ekonomických změn někdo úplně jiný než v 60. letech.

Kdo?

Nepochybně Ota šik. Mým politickým cílem nebylo dopustit, aby ideologie osmašedesátých ovládla naši zemi po listopadu 1989. Řekl jsem Šikovi jasně, nalili jsme si čisté víno a on se na rozdíl od některých jiných rozhodl, že tady nemá smysl nic zkoušet. V tichosti se vrátil do St. Gallenu ve Švýcarsku, kde žil v míru.

Vraťme se k regionu střední Evropy. Vždy jste byl pro úzkou spolupráci mezi zeměmi V4. Dnes význam tohoto uskupení zpochybňují někteří politici v Česku a na Slovensku.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Jestli mě ODS vyhodí, nebudu do ní kopat. Na to mám Petra Fialu a tu stranu moc rád. Odejdu bez vulgarit. Poté se sprostě pustil do Zahradila

Rodina, přátelé a veřejnost se dnes naposledy loučí se Simonou Postlerovou

Jan Saudek slaví 89. narozeniny. Uznávaný fotograf zplodil až dvacet dětí, dopustil se i incestu s vlastní dcerou

Herečka Simona Postlerová zanechala rodině po sobě dluhy, přátelé na ni vypsali sbírku, dlužila i na nájemném

Obrovské neštěstí prožívá moderátorka Novy Petra Svoboda : Přišla o manžela. Ondřeje Křivku srazil na kole nepozorný řidič

Další články