V mém dětství nebyla wifi a notebooky, ale bylo tam spousta her a zábavy!

8339
Sdílejte

Pokračování na další straně

Život se skládá z malých radostí

Děti se rády účastní určitých činností. Také mají radost, když dostanou hračky nebo různé dárky, ale největší radost mají, když maminka vyrábí dorty a mohou se do této práce zapojit. Tyto minuty jsou speciální. Není třeba si je kazit těmi nejdražšími mobily, někdy jsou ty menší radosti mnohem hezčí.

Trávme čas se svými dětmi

Dnešní rodiče velmi tvrdě pracují na tom, aby svým dětem zajistili vše, vše, co si děti přejí, a zároveň se snaží najít si čas na to, být spolu jako rodina.

Nechte dítě zažít, co znamená neúspěch a zklamání

Nezapomeňte, byli jsme jako naše děti, ale ještě nebyli dospělí. Nechtějte po nich příliš mnoho, nemusí být dokonalé, protože děti mají právo na chyby, ale takto budou objevovat svět. Vysvětlete jim, že je dobré, když se poučí z vlastních chyb.

Věřme svým dětem

Zkusme dětem některé věci nezakazovat slovy: je to ostré, pořežeš si ruku. Co si myslíte, že dítě v této době dělá? Jak překonáte potíže, když některé věci nezkusíte? V tomto věku se dítě začíná formovat a je velmi důležité mu důvěřovat. Dítě moc nestrašte a pak se osamostatní.

Pokračování na další straně

Naučme dítě zacházet s penězi

Naučit dítě správně zacházet s penězi může být v dnešním světě docela těžké, protože stále více lidí používá bankovní karty, ale dítě potřebuje peníze vidět. Pokud mu ukážeme, jak vydělávat peníze ve velmi mladém věku, můžeme mu pomoci naučit se různé užitečné návyky související s penězi, a to mu bude velkou pomocí po celý život.

Nechte dítě hrát si venku

Neříkejte, že si děti nemají kde hrát, jsou tu hřiště, parky a další místa pro děti. Měli by být co nejvíce venku, hrát si a bavit se, protože jinak nezapadnou do komunity, budou osamělí.

Nechme je pracovat

Abychom měli pohodlný život, musíme naše děti na práci zvyknout: mohou nám pomoci s úklidem, vzít psa na procházku nebo jít do obchodu. Je to velmi důležité, aby se v budoucnu nebáli práce a také aby pochopili, že je to pro ně především velmi důležitá věc.

Kam dál?

Kladno se potýká s problémem odcizených nákupních vozíků. Supermarket zavedl speciální opatření

Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Další články