Pomohl jim? Počet Putinových odpůrců a kritiků, kteří předčasně opouštějí svět, stále přibývá

767
Sdílejte

A reportport

Americký investor původem z Lotyšska, finanční manažer a kritik ruského prezidenta na sociálních sítích několikrát veřejně odsoudil rusko-ukrajinskou válku a zdůraznil svou podporu Ukrajině. Netrvalo dlouho a v srpnu 2022 byl nalezen mrtvý před obytným domem ve Washingtonu. I v jeho případě šlo o pád z okna, manželka a lidé co ho znali však odmítli, že by spáchal sebevraždu.

Michail Jurjevič Lesin

Bývalého ruského politika, Putinova mediálního poradce, ministra a šéfa společnosti Gazprom-media našli v listopadu 2015 bez života v hotelovém pokoji ve Washingtonu. Podle policie zemřel po silném úderu do hlavy. Podle Daily Beast Lesin, který založil anglicky mluvící televizní síť Russia Today (RT), zvažoval uzavření dohody s FBI, aby se ochránil před obviněními z korupce. Jelikož se však léta pohyboval v centru politického života v Rusku a věděl hodně o vnitřním fungování bohatých a mocných, zřejmě byl pro Moskvu hrozbou.

Boris Jefimovič Němců

Bývalý místopředseda Jelcinovi vlády.Také matematik, fyzik, liberální se svého času stal velkým kritikem Vladimira Putina a obvinil ho, že je na výplatní pásce ruských oligarchů. Dokonce byl pro účast na protivládních protestech opakovaně zatčen. I jeho si smrt našla předčasně. Když v roce 2015 kráčel domů z restaurace, byl neznámým pachatelem čtyřikrát střelen do zad. Jen pár metrů od Kremlu.

Pokračování  na další straně

Boris Abramovič Berezovskij

Kam dál?

Starosta Pavel Novotný se dostal do konfliktu s některými místními obyvateli. Zavolali na něj policii. Ubožáci, nadával jim

Obavy o zdraví princezny Kate : William poprvé řekl, jak postupuje léčba rakoviny

Ondřej Sokol známý moderátor kvůli Aspergerovu syndromu při natáčení Na lovu trpí. Mám strach z lidí…přiznal

Monika Bagárová prožívá obrovské zklamání: O zpěvačku nebyl zájem, do O2 areny prodala jen 700 lístků

Skvělá zpráva : Martínek, na jehož léčbu se Češi složili dělá velké pokroky. Má radost ze života a daří se mu dobře

Další články