Matka († 35) dvou dětí vypila příliš mnoho vody najednou, stálo ji to život: Jak je to možné?

1793
Sdílejte
Lékaři zjistili, že Summersová měla silný otok mozku, její buňky se naplnily vodou a otekly, zatímco buňky v mozku zastavily průtok krve. Lékaři v nemocnici jí diagnostikovali toxicitu vody, ke které dochází, když je v těle příliš mnoho vody a příliš málo sodíku.
Alex Ebner, majitel medicínské společnosti, promluvil o nebezpečí pití příliš velkého množství vody. „Hyponatrémie (intoxikace vodou) je stav, kdy někdo pije tolik vody, že zředí elektrolyty (minerály a soli, které regulují více tělesných funkcí) v krevním řečišti,“ řekl. „Člověk se z toho unaví, bude mít nevolnosti a / nebo bude zmatený.“ Zdůraznil však také potřebu hydratace těla. „Pokud zůstanete hydratovaní, máte efektivnější funkci mozku, vyšší energii, zdravější kardiovaskulární systém a méně bolesti.“
Dr. Elena Salagean zároveň vysvětlila, že množství vody, které je již považováno za příliš mnoho, se bude lišit v závislosti na velikosti těla, hmotnosti a celkovém zdravotním stavu jednotlivce. „Zejména sportovci nebo ti, kteří žijí v horkém podnebí, mohou potřebovat více vody než ostatní. Obecně platí, že je nejlepší pít podle úrovně žízně a nepřehánět to,“ řekla.
Pokračování na další straně

Kam dál?

Tisíce Slováků otrávil start hokejového MS : „Hanba Čechom.“ rozléhalo se areálem. Stovky lidí začaly naštvaně odcházet

Proč jsme schopni riskovat život pro pěkné selfie ? Bizarní smrt kvůli fotkám

Rodiny obětí z univerzity nedostanou odškodné pokud nepřiznají majetek

V České republice se připravuje novela, která má za cíl úplně zakázat tělesné tresty. Působí to částečně absurdně

6 způsobů, jak vyčistit náš domov od negativní energie…

Další články