Maso na povrchu křupavé a vevnitř šťavnaté: Tento tip na perfektní grilované maso by měl znát každý!

4272
Sdílejte

Vepřové maso se griluje nejlépe

V závislosti na původu se maso chová i úplně jinak. „Bravčové maso se griluje nejsnáze,“ říká Urs Keller, „má přirozeně nejvíce tuku a odpustí některé chyby, aniž by bylo tvrdé. Kuřecí a jehněčí maso jsou náročnější, protože při nesprávné manipulaci se mohou rychle vysušit. Pokročilým gril masjtrem doporučuje i

velké kusy masa, jako je jehněčí stehno nebo hovězí roštěnku, zde však předpokládá, že jste majitelem uzavřeného grilu, na kterém se maso může připravovat pomalu podobně jako v troubě.

Dobře marinované maso je napůl grilované

Díky marinádě je maso aromatické a jemné: zarytí milovníci grilování mohou o správné marinádě diskutovat celé hodiny. Ti, kteří spěchají, si ji kupují již připravenou, jiní přísahají na doma připravené směsi. Ty jsou rafinovanější a obvykle méně výrazné, takže maso si může přijít na své díky vlastnímu aroma.

Pokračování na další straně

Grilovací marináda se vždy skládá ze tří složek: tuku, kyseliny a pepře. Kyselina se do směsi přidává prostřednictvím octa, citrónové šťávy nebo vína, zároveň je třeba dbát na to, aby byly tuky odolné vůči teplu, tj. máslo nebo margarín jsou nevhodné. Pokud jde o koření, můžete popustit uzdu své fantazii: Ať už jde o středomořské, orientální aromatické nebo asijské pálivé koření, vše je dovoleno.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články