Je stále Prigožin naživu? Expert si je jistý: Šéf wagnerů žije a plánuje se pomstít Putinovi

2523
Sdílejte

Šéf Wagnerovy armády Jevgenij Prigožin údajně zemřel při leteckém neštěstí několik týdnů po svém pozastaveném puči v Rusku. Je již pohřben. Existují však pochybnosti o oficiálních prohlášeních. Bývalý profesor nevěří v Prigožinovu smrt. Tvrdí, že zemřel pouze jeden z dvojníků šéfa žoldnéřů.
Jevgenij Prigožin, který jako vůdce Wagnerovy žoldnéřské skupiny inicioval v červnu povstání proti vedení Kremlu Vladimira Putina v Rusku, zřejmě před několika dny zemřel při leteckém neštěstí. Porovnání DNA podle Ruska potvrdilo jeho totožnost. Jeho tisková služba navíc v úterý informovala, že Prigožin byl již pohřben mezi svými nejbližšími v rodném Petrohradě.

Stále však existují pochybnosti, zda je šéf Wagnerů skutečně mrtvý. Bývalý ruský profesor nyní způsobil rozruch obzvláště absurdní teorií.

Pokračování na další straně

Jevgenij Prigožin je stále naživu?

Dr. Valerij Solova, který pracoval v Moskevském státním institutu mezinárodních vztahů, tvrdí, že jeden z dvojníků Prigožina byl na palubě, když se letadlo zřítilo. Skutečný Wagnerův šéf je stále naživu. Uprchl do jiné země a plánuje pomstu. Britská média informují o šokující teorii politologa. 63letý muž řekl: „Za prvé, letadlo, ve kterém měl letět Jevgenij Prigožin, bylo sestřeleno ruským systémem protivzdušné obrany – na palubě nebyla žádná exploze. Prigožin sám nebyl na palubě. Jeho dvojník letěl na jeho místě – Vladimir Putin si je toho plně vědom. Pokud věříte oficiálním prohlášením ruských úřadů, co bych měl říci?“ Podle profesora Prigožin nyní pokračuje v plánování svržení ruského prezidenta Vladimira Putina.

Kam dál?

Herec Jan Potměšil se ztrácí před očima. Čelí vážným zdravotním problémům

Herečka Patricie Pagáčová (35) se po pěti letech manželství rozešla se svým manželem Tiborem Pagáčem. Řešit budou péči o dceru

Soud Hanychové a Prachaře je u konce : Definitivní zákaz pro Agátu i Jakubův nečekaný svědek

U Jágrů je nejistá budoucnost. Na svatbu i dítě jsou potřeba dva, říká Dominika Branišová

Jestli mě ODS vyhodí, nebudu do ní kopat. Na to mám Petra Fialu a tu stranu moc rád. Odejdu bez vulgarit. Poté se sprostě pustil do Zahradila

Další články