6 TOP salátů z dob socialismu, na které jsme chodili každý den: Je to 30 let, ale na tu chuť se nezapomíná!

76750
Sdílejte

Postup: Všechny suroviny nakrájíme (kromě hrášku) a smícháme v misce a můžeme podávat. Nakonec vmícháme zálivku z majonézy, cukru, soli. worcestrem, octa a hořčice.

Pochoutkový salát

Potřebujeme:
30 -40 dkg liptovského salámu,

1 cibule

2 -3 kyselé okurky

2 vajíčka na tvrdo

sterilizovaná konzerva hrášku malá

Na zálivku:

1 lžíce octa

2 lžíce oleje

1 lžíce worchesteru

1 lžíce hořčice

1 lžička cukru

malá majonéza

Postup: Salám nakrájíme na menší nudličky. Přidáme okapaný hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a okurky. Připravíme si zálivku: ocet, olej, worchestr, hořčice a cukr – necháme přejít varem. Nalijeme na připravené suroviny. a nakonec přidáme majonézu, dobře promícháme a necháme odležet, nejlépe přes noc.

 

 

Turistický salát:

Potřebujeme:
20 dkg salám turista (vysočina) – nakrájené na nudličky

1 pomazánkové máslo

1 malá cibule nakrájená nadrobno

100 g tvrdého sýra nakrájeného na nudličky

1-2 stroužky česneku

Volitelné: červená paprika

2 natvrdo uvařená vejce – nakrájená

1 lžíci tatarské omáčky

2 lžíce hořčice

Postup:  K salámu přidáme máslo, sýr, nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a ostatní přísady. promícháme a můžeme podávat.

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články