Postup: Všechny suroviny nakrájíme (kromě hrášku) a smícháme v misce a můžeme podávat. Nakonec vmícháme zálivku z majonézy, cukru, soli. worcestrem, octa a hořčice.
Pochoutkový salát
Potřebujeme:
30 -40 dkg liptovského salámu,
1 cibule
2 -3 kyselé okurky
2 vajíčka na tvrdo
sterilizovaná konzerva hrášku malá
Na zálivku:
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
1 lžíce worchesteru
1 lžíce hořčice
1 lžička cukru
malá majonéza
Postup: Salám nakrájíme na menší nudličky. Přidáme okapaný hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a okurky. Připravíme si zálivku: ocet, olej, worchestr, hořčice a cukr – necháme přejít varem. Nalijeme na připravené suroviny. a nakonec přidáme majonézu, dobře promícháme a necháme odležet, nejlépe přes noc.
Turistický salát:
Potřebujeme:
20 dkg salám turista (vysočina) – nakrájené na nudličky
1 pomazánkové máslo
1 malá cibule nakrájená nadrobno
100 g tvrdého sýra nakrájeného na nudličky
1-2 stroužky česneku
Volitelné: červená paprika
2 natvrdo uvařená vejce – nakrájená
1 lžíci tatarské omáčky
2 lžíce hořčice
Postup: K salámu přidáme máslo, sýr, nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a ostatní přísady. promícháme a můžeme podávat.