60 g sterilizovaného hrášku
25 g cibule nakrájené nadrobno
zálivka:
300 g základní majonézy (doma udělané)
10 g krupicový cukr
10 g sůl
20 g plnotučná hořčice
5 g ocet
8 g worcesterská omáčka
0,5 g pepř
Postup: Nejdříve smícháme všechny přísady na salát a poté všechny přísady na zálivku. Dobře promícháme a můžeme podávat.
Pokračování na další straně
Vlašský salát podle ČSN
Potřebujeme:
Brambory 350 g (lojové, den předem uvařené)
Salám 228 g (nakrájený na nudličky)
Okurky sterilizované 90 g
Hrášek sterilizovaný bez nálevu 20 g
Celer kořenový 32 g (vařený)
Mrkev 48 g (vařená)
Hořčice plnotučná 20 g
Koření mleté 0,5 g
Ocet 15 g
Worcester 5 g
Majonéza 200 g
Cukr krupice 10 g
Sůl 10 g