Reprezentativní koblihový dort. Tato nádherná pochoutka je nezbytná pro sváteční stůl !

3714
Sdílejte

Pokapeme čokoládovou a karamelovou omáčkou, dáme chladit alespoň na hodinu a nakrájíme. Vychladlý koláč opatrně rozpůlíme a naplníme krémem. Potřeme jím i vršek. Připravíme si čokoládový krém. Vejce rozšleháme s cukrem a moukou, přidáme mléko a na mírném ohni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, poté vychladíme. Vmícháme máslo a lžící do něj přidáme smetanu a promícháme. Z koblih odřízněte vršky, vyškrábněte vnitřky a naplňte je krémem. Nasaďte vršek zpět a položte koblihy na dort. Posypeme mandlovými lupínky a položíme stranou. Pokapeme čokoládovou a karamelovou omáčkou, dáme chladit alespoň na hodinu a nakrájíme. Vychladlý koláč opatrně rozpůlíme a naplníme krémem. Potřeme jím i vršek. Připravíme si čokoládový krém. Vejce rozšleháme s cukrem a moukou, přidáme mléko a na mírném ohni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, poté vychladíme. Vmícháme máslo a lžící do něj přidáme smetanu a promícháme. Z koblih odřízněte vršky, vyškrábněte vnitřky a naplňte je krémem. Nasaďte vršek zpět a položte koblihy na dort. Posypeme mandlovými lupínky a položíme stranou. Pokapeme čokoládovou a karamelovou omáčkou, dáme chladit alespoň na hodinu a nakrájíme.

Recept pokračuje na další straně

 Pak vychladnout. Vmícháme máslo a lžící do něj přidáme smetanu a promícháme. Z koblih odřízněte vršky, vyškrábněte vnitřky a naplňte je krémem. Nasaďte vršek zpět a položte koblihy na dort. Posypeme mandlovými lupínky a položíme stranou. Pokapeme čokoládovou a karamelovou omáčkou, dáme chladit alespoň na hodinu a nakrájíme. pak vychladnout. Vmícháme máslo a lžící do něj přidáme smetanu a promícháme. Z koblih odřízněte vršky, vyškrábněte vnitřky a naplňte je krémem. Nasaďte vršek zpět a položte koblihy na dort. Posypeme mandlovými lupínky a položíme stranou. Pokapeme čokoládovou a karamelovou omáčkou, dáme chladit alespoň na hodinu a nakrájíme.

Kam dál?

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Nejlepší recept na FALEŠNÉ DOMÁCÍ TIRAMISU: Když ho jednou vyzkoušíte, už ho jinak dělat nebudete!

Další články