Reprezentativní koblihový dort. Tato nádherná pochoutka je nezbytná pro sváteční stůl !

3822
Sdílejte

Pokapeme čokoládovou a karamelovou omáčkou, dáme chladit alespoň na hodinu a nakrájíme. Vychladlý koláč opatrně rozpůlíme a naplníme krémem. Potřeme jím i vršek. Připravíme si čokoládový krém. Vejce rozšleháme s cukrem a moukou, přidáme mléko a na mírném ohni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, poté vychladíme. Vmícháme máslo a lžící do něj přidáme smetanu a promícháme. Z koblih odřízněte vršky, vyškrábněte vnitřky a naplňte je krémem. Nasaďte vršek zpět a položte koblihy na dort. Posypeme mandlovými lupínky a položíme stranou. Pokapeme čokoládovou a karamelovou omáčkou, dáme chladit alespoň na hodinu a nakrájíme. Vychladlý koláč opatrně rozpůlíme a naplníme krémem. Potřeme jím i vršek. Připravíme si čokoládový krém. Vejce rozšleháme s cukrem a moukou, přidáme mléko a na mírném ohni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, poté vychladíme. Vmícháme máslo a lžící do něj přidáme smetanu a promícháme. Z koblih odřízněte vršky, vyškrábněte vnitřky a naplňte je krémem. Nasaďte vršek zpět a položte koblihy na dort. Posypeme mandlovými lupínky a položíme stranou. Pokapeme čokoládovou a karamelovou omáčkou, dáme chladit alespoň na hodinu a nakrájíme.

Recept pokračuje na další straně

 Pak vychladnout. Vmícháme máslo a lžící do něj přidáme smetanu a promícháme. Z koblih odřízněte vršky, vyškrábněte vnitřky a naplňte je krémem. Nasaďte vršek zpět a položte koblihy na dort. Posypeme mandlovými lupínky a položíme stranou. Pokapeme čokoládovou a karamelovou omáčkou, dáme chladit alespoň na hodinu a nakrájíme. pak vychladnout. Vmícháme máslo a lžící do něj přidáme smetanu a promícháme. Z koblih odřízněte vršky, vyškrábněte vnitřky a naplňte je krémem. Nasaďte vršek zpět a položte koblihy na dort. Posypeme mandlovými lupínky a položíme stranou. Pokapeme čokoládovou a karamelovou omáčkou, dáme chladit alespoň na hodinu a nakrájíme.

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články