Podle vědců má téměř každý rodič oblíbené dítě, ale nepřiznají to

3556
Sdílejte

Pokračování na další straně

Výsledkem výzkumu bylo, že rodiče opravdu mají oblíbené dítě. 70 procent rodičů a 74 procent matek přiznalo, že mají oblíbené dítě. Při tom všem byly výsledky dost odlišné, mladší sourozenci často měli pocit, že se rodičům více líbí starší sourozenci a to ovlivnilo jejich sebevědomí, protože měli pocit, že nedosahují stejné úrovně jako jejich starší sourozenci.

A starší sourozenci měli pocit, že jsou na vyšší úrovni, co se týče sebevědomí, protože pokročili dále než jejich mladší sourozenci, naučili se řídit, měli více zkušeností atd. Proto se cítili lépe než jejich bratři. Starší sourozenci přiznali, že se cítili být oblíbenci rodičů, protože byli první, kdo dosáhl úspěchu v životě. Tento výzkum prokázal, že někteří sourozenci vědí, že jsou oblíbenci. To vše byl jen výsledek jedné studie, což ale neznamená, že to platí pro všechny rodiny. Je mnoho věcí, díky kterým je dítě u rodičů oblíbené, většinou je sourozenec šťastný, pokud má jeho sourozenec s rodiči dobrý vztah.

Kam dál?

Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Sledujte těchto pět náznaků a zjistíte před čím vás chce váš anděl strážný varovat

Další články