Vážila přes 200 kilo, ale muže přitahovala jako magnet. Helena Růžičková za celý svůj život zhubla 766 kilogramů

16162
Sdílejte

Mám pocit, že kdybych si sedla před zrcadlo, viděla bych, jak tloustnu, smála se oblíbená česká herečka.

Když vidíte fotografii, na které se směje, automaticky uslyšíte její smích. „Říká se, že každý je nahraditelný, ale pravda to není. Jsou lidé, které nelze nahradit. Také se říká, že člověk žije tak dlouho, než na něj druzí vzpomínají. V tom případě je Helena Růžičková zřejmě nesmrtelná, protože na ni se stále vzpomíná. I proto, že ji stále nikdo nenahradil,“ prozradila pro Seznam Marie Formáčková, novinářka a dobrá přítelkyně Heleny Růžičkové , herečky, která by dnes oslavila 87. narozeniny.

Oblíbená česká herečka byla charakteristická nejen svým hlasem a smíchem, ale také vzezřením. Ze své vyšší hmotnosti dokázala udělat přednost a postavila na ní svůj herecký typ – ai přes vysokou váhu byla v očích mužů bohyní . Mimomanželské vztahy její manžel toleroval díky dohodě, kterou spolu uzavřeli.

Poznámka od sestry představené: Měla sukni nad kolena

„Je to bojovnice,“ říkali lékaři o Heleně Růžičkové, která byla vytouženým a jediným potomkem svých rodičů. Jako dítě trpěla naprostým nechutenstvím, jen velmi těžko přibírala na váze a byla často nemocná. „Maminka se snažila, jak mohla. Kojila ji do devíti měsíců, vozila ji k lékaři na horské sluníčko,“ vzpomínala na její dětství Formáčková. Helena trpěla angínou, neštovicemi, spálou a mnohdy to s ní vypadalo vážně. Vždy se ale z nemoci dostala a nakonec zesílila.

Otec ji jako tříletou přivedl do baletní školy ao rok později za ni už rodiče podepisovali smlouvu s Národním divadlem. Obratná tanečnice žila tancem i na církevní škole, kde si na ni sestry představené pořádně posvítily. Jednoho dne totiž spolužákům předváděla půlku a valčík a když se chystala na kankán, postavila se na katedru a začala vyhazovat nohy do vzduchu.

„Měla sukni nad kolena,“ napsala v důtku sestra, která Helenu neuměla změnit. Rodiče ji totiž vychovávali benevolentně a dokonce jí dovolili kouřit doma, ačkoli jí bylo pouhých devět let. „Tati říkal, Helenko, přece nebudeš kouřit někde za boudou. Když máš chuť, tak jsi zapal,“ říkala s úsměvem o neřesti, která jí celý život komplikovala zdravotní stav.

Přibírat začala po porodu

Jako 15letá šla nakonec na matčin popud studovat zdravotní školu a jak po letech vzpomínala, do Labutího jezera by se stejně nikdy nehodila. „Měla jsem už tehdy pořádně stehna,“ smála se Růžičková, která chtěla vyzkoušet štěstí na herectví, kde ji ani na třetí pokus nevzali. Podle komise měla špatné hlasivky a  „šablovité“ nohy.

Kam dál?

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný vyvolal rozruch. Šokoval svým výrokem o nemocné Aničce Slováčkové. Dám ti do držky, vzkázal Kolovratník

Obavy o život herce Jana Kačera. Bojuje se zákeřnou chorobou. Byl hospitalizovaný v nemocnici kvůli problémům s dýcháním

Mrazivá slova Slováčka : Musí si sáhnout až na dno stejně jako Iveta. A když ani to nepomůže, přichází bohužel to nejhorší

Ivana Gottová žila s Karlem Gottem, který byl starší o 37 let. Jaký byl ve skutečnosti příběh jejich lásky? Trnitý i romantický

Hvězdné manýry manýry Ewy Farne : Za hodinu zpívání ji nestačilo 600 000. Tohle vše jí musí pořadatelé koncertů splnit…

Další články