Nejhorší obavy se potvrdily: Nález trosek je nezpochybnitelný, ponorka u Titanicu byla zničena explozí!

5520
Sdílejte

Stockton Rush, který se Söhnleinem založil Ocean Gate, byl jedním z cestujících na Titanu.

Aktualizováno 20:03 – Jak uvádí několik britských médií, části „Titanu“ byly objeveny na mořském dně, včetně krytu komory a přistávacího rámu. Podle odborníků to naznačuje, že ponorka utrpěla „katastrofickou implozi“, která si musela vyžádat životy pěti pasažérů.

Aktualizováno 19:57 – David Mearns, který je přítelem dvou pasažérů na palubě Titanu, řekl, že byl součástí skupiny Whatsaapp zahrnující Klub průzkumníků.

Pokračování a další straně

Mearns popsal kapotáž ponorky ve tvaru „jako rybí ocas“. Říká: „Pokud jsou kapotáž a rám zničeny, pak se s celou konstrukcí stalo něco opravdu špatného.“ Podle Meance se zatím nepodařilo najít trup letadla, ve kterém se nacházeli pasažéři.

Aktualizováno 19:38 – Nyní je to smutná jistota! Turistickou ponorku Titan rozdrtil obrovský tlak vody v hloubce 3800 metrů. Přistávací rám a zadní kryt chybějící ponorky byly objeveny na mořském dně, informuje BBC.

Podle expertů zapojených do pátrání to naznačuje, že loď utrpěla „katastrofickou implozi“, která si musela vyžádat životy všech pěti lidí na palubě.

Našli trosky
„V oblasti, kde po pohřešované ponorce pátrají dálkově řízená plavidla, byly nalezeny trosky,“ napsala pobřežní stráž. V 15:00 místního času (21:00 SELČ) ohledně tohoto nálezu uspořádá tiskovou konferenci.

Kam dál?

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Sledujte těchto pět náznaků a zjistíte před čím vás chce váš anděl strážný varovat

Opilý muž na Zlínsku vyhrožoval vystřílením dětí ve školách

Tisíce Slováků otrávil start hokejového MS : „Hanba Čechom.“ rozléhalo se areálem. Stovky lidí začaly naštvaně odcházet

Další články