Nejhorší obavy se potvrdily: Nález trosek je nezpochybnitelný, ponorka u Titanicu byla zničena explozí!

5520
Sdílejte

Pokračování a další straně

Personál bude stažen

Kontradmirál Mauger říká, že v současnosti je na místě devět lodí, zatímco pátrání po dalších podrobnostech pokračuje. „Na místě máme zdravotnický personál, na místě máme další techniky a personál a lodě začneme stahovat z místa během následujících 24 hodin.“ Je to neuvěřitelně obtížné a nebezpečné pracovní prostředí, řekl Mauger.

Zvuky nepochádzali z ponorky

Mauger mluvil io zvukech, které byly naposledy zkoumány. Zdá se, že mezi hlukem a situací na mořském dně není žádná souvislost, říká kontradmirál.

Žádný důkaz o srážce

Momentálně vše směřuje k implozi. Neexistují žádné důkazy o tom, že by se ponorka srazila s vrakem Titanicu. Přesto se v tomto směru provádějí i vyšetřování, uvedl Mauger.

Aktualizováno 21:31  Odborníci po prohlédnutí úlomků konstatovali, že miniponorka implodovala, uvedl kontradmirál John Mauger z USCG. Imploze představuje prudké vyrovnání tlaků směrem dovnitř, jedná se o opak exploze.

Pokračování a další straně

Nehodu podle něj nemohl nikdo přežít, rodinám lidí na palubě ponorky jménem americké pobřežní stráže vyslovil upřímnou soustrast. Zároveň neuměl potvrdit, zda těla pasažérů budou schopni vytáhnout na hladinu. „Je to neuvěřitelně neúprosné prostředí,“ dodal. „Domníváme se, že našeho generálního ředitele Stocktona Rusha, (podnikatele) Shahzadu Dawooda a jeho syna Sulemana, (podnikatele) Hamisha Hardinga a (hlubinného průzkumníka) Paula-Henriho Nargeoleta jsme bohužel ztratili,“ napsala společnost OceanGate v prohlášení .

Aktualizováno 20:18 – Guillermo Söhnlein (57), spoluzakladatel společnosti OceanGate, která provozuje ztracenou ponorku, se k nalezeným troskám vyjádřil takto: „Vím, že bez ohledu na ponorku, pokud operujete v hloubce, tlak na jakoukoli ponorku je tak velký, že pokud by selhala, došlo by k okamžité implozi,“ řekl BBC. „Pokud by tomu tak bylo, stalo by se to před čtyřmi dny.“

Pokračování a další straně

Söhnlein, který opustil Ocean Gate před 10 lety, říká: „Vím, že pokud dojde ke ztrátě rádiového kontaktu, náš protokol je, aby se pilot ponorku vynořil. Od začátku jsem si myslel, že Stockton Rush by pravděpodobně udělal totéž.“

Kam dál?

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Sledujte těchto pět náznaků a zjistíte před čím vás chce váš anděl strážný varovat

Opilý muž na Zlínsku vyhrožoval vystřílením dětí ve školách

Tisíce Slováků otrávil start hokejového MS : „Hanba Čechom.“ rozléhalo se areálem. Stovky lidí začaly naštvaně odcházet

Další články