Nejlahodnější vanilkový krém vhodný do všech dortů – hotový za 15 minut!

25667
Sdílejte
Postup
  1. Na mírném ohni zahřívejte mléko, zakysanou smetanu a kondenzované mléko. V misce smíchejte žloutky s cukrem.
  2. Do téměř horkého mléka přidejte mouku a dobře rozmíchejte, aby nebyly žádné hrudky.
  3. Když se mléko začne vařit, odstavte a přidejte vejce s cukrem a dobře promíchejte. Vraťte na mírný plamen a neustále míchejte do zhoustnutí.
  4. Když krém zhoustne, odstavte z plamene a přidejte vanilkovou esenci a nechte krém vychladnout.
  5. Když se ochladí na pokojovou teplotu, přidejte změklé máslo. Vymíchejte na ideální dortovou konzistenci.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články