10leté dítě musí zaplatit dluhy své matky, která ho léta zanedbávala a zneužívala

1057
Sdílejte

Je pravda, že soud zrušil rozhodnutí s odůvodněním, že písemnost nebyla účinně doručena zákonným zástupcem Premeka. Vymáhání bylo zastaveno, ale pěstounská rodina se obává, že soudní exekutor se brzy opět objeví u dveří. Je možné, že byt dítěte půjde „na dražbu“.

„Je hanebné udělat něco takového dítěti“

Premek je velmi talentovaný kluk. Jak se ukázalo, má nadprůměrnou inteligenci 122 IQ. Pěstounští rodiče poslali Premeka do soukromé školy, za kterou platí sami. Snaží se poskytnout chlapci všechno nejlepší. Teprve nyní, u cizích lidí, 10leté dítě zjistilo, co znamená skutečný domov.

,,Když k nám Premek přišel, byl zanedbáván. To se dělo od narození po celou dobu. Když k nám přišel v roce 2020, měl o dvě čísla menší boty a prosil, aby nedostal kaši k snídani. Nenávidí ji a byl nucen ji jíst každý den. Byl to jeho jediný sen: nejíst kaši,” – říká paní Monika Bajerová, která spolu s manželem vede neprofesionální pěstounskou rodinu.

Proč nikdo nezkontroloval, jaká je situace chlapce? Proč se vůbec stalo, že 10leté dítě, kterému ublížila jeho matka, má být nyní bráno na zodpovědnost za její dluhy?

,,Je hanebné udělat něco takového dítěti. Co dělat? Prodat kolo, hračky, neměli bychom jet na dovolenou? Nemá vlastní peníze.” – zdůraznila náhradní matka chlapce v materiálu „Pozor! TVN”.

Kam dál?

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Sledujte těchto pět náznaků a zjistíte před čím vás chce váš anděl strážný varovat

Opilý muž na Zlínsku vyhrožoval vystřílením dětí ve školách

Tisíce Slováků otrávil start hokejového MS : „Hanba Čechom.“ rozléhalo se areálem. Stovky lidí začaly naštvaně odcházet

Další články