10leté dítě musí zaplatit dluhy své matky, která ho léta zanedbávala a zneužívala

1057
Sdílejte

V pěstounské rodině dostal Přemek péči a pocit bezpečí – něco, co mu jeho vlastní matka neposkytla. Ale klid dítěte byl opět narušen.

10leté dítě je zodpovědné za splacení dluhů své matky
V roce 2020 okresní soud ve Wałbrzychu odsoudil Premekovu matku za zneužívání jeho a dalších dvou dětí, o které pečovala. Žena se už několik měsíců nezajímá o to, co se děje s jejím synem. Namísto toho nelegálně obývá jeho byt. Podle „Gazeta Wyborcza“ tam žije s mužem, který byl mimo jiné odsouzen za loupež a zneužívání své rodiny. Sousedé si pravidelně stěžují na rušení pořádku a nočního klidu. Od září 2020 byla policie přivolána do bytu sedmkrát.

Přestože biologická matka nemá zájem o svého syna, o Premeka se začal zajímat exekutor. Jak se ukázalo, žena neplatí nájemné za byt. Dluh vzrostl na 30 000 PLN (což je v přepočtu 6400 eur) a bytová komunita jím šokujícím zatížila nezletilé dítě.

V září 2021 byla u soudu ve Wałbrzychu podána žaloba proti 10letému dítěti a soud vydal rozhodnutí o zaplacení dluhů, které vznikly matce. Chlapcova pěstounská rodina se o všem dozvěděla, když soudní exekutor zaklepal na dveře. Tímto způsobem se dítě dostalo do finančních problémů.

Kam dál?

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Sledujte těchto pět náznaků a zjistíte před čím vás chce váš anděl strážný varovat

Opilý muž na Zlínsku vyhrožoval vystřílením dětí ve školách

Tisíce Slováků otrávil start hokejového MS : „Hanba Čechom.“ rozléhalo se areálem. Stovky lidí začaly naštvaně odcházet

Další články