Oldřich Kaiser podpantoflák: Přítelkyně mu zatrhla alkohol, vyfackala fanynku a to není všechno…

5816
Sdílejte

Nevěděli o sebe

Dříve než spolu začali žít, ho oslovila, aby načetl doprovodné slovo do filmu Rok bez Magora, jak přezdívali jejího zesnulého partnera Ivana Martina Jirouse.

„Žila jsem v emigraci, takže jsem vůbec netušila, kdo je Kaiser. Jednou, když jsem ho viděla někde v televizi, ptala jsem se Magora, co je to za chlapa s tím parádním hlasem. Když mi do filmu načetl doprovodný text, byla jsem šťastná, že nabídku přijal,“ promluvila Vokatá pro magazín Téma.

Na premiéře filmu v Humpolci je náhodou posadili vedle sebe a začaly se dít věci. „Tam jsem ho ještě poprosila, aby mi na mém koncertě přečetl nějaké Magorovy básně. Vůbec jsem přitom netušila, že je i hudebně nadaný. Vlastně jsem netušila ani to, že je tak slavný herec. Jinak bych se ho asi neodvážila oslovit,“ rozpovídala se.

Kaiserovi naopak imponovalo právě to, že ho neznala. „To mě ohromilo. Byl jsem zvyklý, že po mě chtěli lidé na ulici, abych napodobil ještěrku nebo udělal ozembuch, ale ona neměla ponětí, že existoval nějaký Možná přijde i kouzelník. To, že jsme jeden o druhém nevěděli, v nás probudilo zvědavost. To byl ten moment, co nás spojil,“ dodal Kaiser.

Drží ho nakrátko

Dnes už manželé se dali dohromady iz muzikantské stránky. Nahráli společné cédéčko a koncertují po Česku i Slovensku. „Vystupujeme jako duo Oldáš. Já skládám písně, Oldo je aranžuje a zároveň hraje na houslech a spolu se mnou i na kytaře. Repertoár na vystoupení máme pečlivě připravený, ale jinak často improvizujeme. Mluvíme, vtipkujeme, lidé se smějí, baví a to je to nejkrásnější. Jsme skvělí parťáci,“ vyjádřila se Vokatá dál.

Jednou se spontánně rozhodli vyrazit na pražské letiště a ve vstupní hale zahrát pár písniček. Videa, která natočili překvapení cestující, se stala virálními. Duo ke svým skladbám natočilo také několik videoklipů. V písni Můj milý představují bezdomovce a Vokatá v textu Kaiserovi vyznává lásku slovy: Můj milý, láska ho provází, vstoupil do života stejně jako rebrota. A on jí kontruje: Cesta je klikatá, srdce máš ze zlata.

Vokatá podle všeho někdejšího záletníka Kaisera drží pěkně na krátko i před fanynkami. „Jsou dotěrné. Jedné z nich jsem dala facku, ale nepomohlo to. Stále otravují,“ postěžovala si.

Kam dál?

Zemřel jeden z nejvýznamnějších a nejslavnějších českých baletních mistrů a tanečníků Vlastimil Harapes (†77)

AKTUÁLNĚ : Atentát na Slovenského premiéra Roberta Fica. Postřelil ho neznámý útočník

Herec Jan Potměšil se ztrácí před očima. Čelí vážným zdravotním problémům

Herečka Patricie Pagáčová (35) se po pěti letech manželství rozešla se svým manželem Tiborem Pagáčem. Řešit budou péči o dceru

Soud Hanychové a Prachaře je u konce : Definitivní zákaz pro Agátu i Jakubův nečekaný svědek

Další články