Žijí vaši rodiče samotářský život? Děláte velkou chybu! V Číně je zakázáno opustit své rodiče ve stáří

8411
Sdílejte

Čína

V Číně existuje „Zákon o starších lidech“. Říká, že děti jsou povinné finančně i duchovně podporovat své rodiče. Toto nařízení je téměř nemožné dodržet z důvodu „zákona o jednom dítěti“, který již platí téměř třicet let a jen před pár lety se rozhodlo o jeho zrušení. Důchodci však Neves hlavu a nepokoušejí se komplikovat život svých dětí. Mnozí vedou aktivní životní styl a věnují se svým milovaným koníčkem.

USA

V USA se lidé po celý svůj život snaží vydělat si na klidnou stáří a kromě vlastního úsilí jim k tomu přispívají i schválené zákony. Bývalí vojáci a učitelé mají vyšší důchod než lidé jiných z profesí.

Věk odchodu do důchodu v Americe je 65 let, ale i vy sami se můžete rozhodnout, kdy se rozhodnete odejít do důchodu, na základě vlastních úspor a možností.

Někteří odcházejí do důchodu ve svých 62 let. Kvalita života starších lidí ve Spojených státech přímo závisí na pracovních zkušeností a oblasti, v níž pracovali.

Sun City je město v americkém státě Arizona. Zvláštností tohoto obyvatelstva je to, že žijí zde lidé výlučně v důchodovém věku. Jde o jakýsi Disneyland pro důchodce, ve kterém mohou svobodně dělat to, co si je duše zažádá.

 

Kam dál?

Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Sledujte těchto pět náznaků a zjistíte před čím vás chce váš anděl strážný varovat

Další články