Žijí vaši rodiče samotářský život? Děláte velkou chybu! V Číně je zakázáno opustit své rodiče ve stáří

8411
Sdílejte

Velká Británie

Jen v této zemi existuje ministr osamělých lidí. Přestože nevede samostatné ministerstvo, tato osoba dohlíží na práci jiných ministerstev, které mají moc pomáhat osamělým lidem. Jsou mezi nimi nejen důchodci, ale i 14% anglického obyvatelstva.

V Británii existují střediska, kde si v případě osamělosti můžete „objednat přítele“. Takový člověk je v těžké chvíli vyslechne a podpoří, upřímně a bezplatně.

Francie

Ve Francii se nesetkáte s jedinou osobou v důchodovém věku, která bude jen tak nečinně sedět. Pořádají se tam speciální kurzy pro seniory, kde se mohou naučit vyšívat, malovat a vše, na co dříve neměli dost času. Francouzští důchodci chodí na výstavy, do kina nebo na hodiny tance.

Francouzi chodí na kroužky pro „lidi třetího věku“, ve kterých nejenže dělají to, co milují, ale i ve velkém komunikují s lidmi (nejen) jejich věkové kategorie.

Itálie

Tato země má nejvyšší počet dlouhověkých lidí na světě. Starší lidé zde s radostí tráví svůj čas posezení v kavárnách nebo restauracích. Podle některých informací jsou to právě tito důchodci, kteří těmto zařízením vylepšují zisky.

Osamoceni italští důchodci často pronajímají pokoj studentům, což je v konečném důsledku prospěšné pro obě strany. Studenti ušetří peníze a důchodci se radují z toho, že mají s kým promluvit.

Kam dál?

Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Sledujte těchto pět náznaků a zjistíte před čím vás chce váš anděl strážný varovat

Další články