Proč vznikají potravinové alergie? Vědci mají jasno

11345
Sdílejte

V minulosti bychom jen těžko hledali průmyslově zpracované potraviny. Jídlo se vařilo doma, do restaurací se moc nechodilo. Neexistovaly geneticky modifikované potraviny, stabilizátory ani dochucovadla, éčka ani hormonálně upravované produkty. Mnoho částí zvířat, které se dřív běžně konzumovaly, by dnes jen málokdo pozřel – například droby či morek kostí. Ty ale přitom mají mimořádně příznivé účinky na zdraví.

Místo léků bylinky

I když stav tehdejší lékařské vědy v dnešních očích nepochybně přispěl k nižší průměrné délce života, než na jakou jsme zvyklí, pro lidi, kteří měli jen málo závažná onemocnění, se z dlouhodobého hlediska ukázalo jako velmi výhodné nenavštěvovat lékaře. Brali tak mnohem méně léků a různých chemikálií.

Kam dál?

Umírání za zdmi nemocnic, kde se z lidských bytostí stávají pacienti, čísla a diagnózy. Proč neumíme říct sbohem a co to dělá s naší duší

Občanské poradny zažívají nápor lidí : Přibývá těch, kteří nezvládají splácet životní náklady a dluhy

Proč zmrazit chléb? Zlepšuje trávení a snižuje krevní cukr

4 typy žen, které přitahují psychopaty. Nepatříte mezi ně?

Podle vědců dokáže lidské tělo vnímat příchod smrti díky čichu. Nos dobře ví, kdy se blíží konec

Další články