Proč vznikají potravinové alergie? Vědci mají jasno

11449
Sdílejte

V minulosti bychom jen těžko hledali průmyslově zpracované potraviny. Jídlo se vařilo doma, do restaurací se moc nechodilo. Neexistovaly geneticky modifikované potraviny, stabilizátory ani dochucovadla, éčka ani hormonálně upravované produkty. Mnoho částí zvířat, které se dřív běžně konzumovaly, by dnes jen málokdo pozřel – například droby či morek kostí. Ty ale přitom mají mimořádně příznivé účinky na zdraví.

Místo léků bylinky

I když stav tehdejší lékařské vědy v dnešních očích nepochybně přispěl k nižší průměrné délce života, než na jakou jsme zvyklí, pro lidi, kteří měli jen málo závažná onemocnění, se z dlouhodobého hlediska ukázalo jako velmi výhodné nenavštěvovat lékaře. Brali tak mnohem méně léků a různých chemikálií.

Kam dál?

Fyzické tresty dětí mají skončit. Novela zákona přinese změny. Dva z pěti rodičů je stále považují za správné

Apokalypsa v Súdánu: Na satelitních snímcích jdou vidět hory mrtvol

Skandál na Slovensku: Žena zemřela po operaci srdce. V době, kdy ještě ležela na operačním stole, se operatér zúčastnil tiskovky s ministrem

V centrále VZP zasahuje policie. Případ souvisí s veřejnými zakázkami a zadrženo bylo 19 osob

Češi se bojí stáří, ukázal průzkum. Samota, nedostatek peněz i problémy se zdravím

Další články