Proč vznikají potravinové alergie? Vědci mají jasno

10494
Sdílejte

V minulosti bychom jen těžko hledali průmyslově zpracované potraviny. Jídlo se vařilo doma, do restaurací se moc nechodilo. Neexistovaly geneticky modifikované potraviny, stabilizátory ani dochucovadla, éčka ani hormonálně upravované produkty. Mnoho částí zvířat, které se dřív běžně konzumovaly, by dnes jen málokdo pozřel – například droby či morek kostí. Ty ale přitom mají mimořádně příznivé účinky na zdraví.

Místo léků bylinky

I když stav tehdejší lékařské vědy v dnešních očích nepochybně přispěl k nižší průměrné délce života, než na jakou jsme zvyklí, pro lidi, kteří měli jen málo závažná onemocnění, se z dlouhodobého hlediska ukázalo jako velmi výhodné nenavštěvovat lékaře. Brali tak mnohem méně léků a různých chemikálií.

Kam dál?

Mareček (†9 měsíců) zemřel na zástavu dechu. Svrab, modřiny, podezřelé úrazy, život v jednopokojovém plesnivém bytě. Kojence doma hlídali předškoláci

Konec v Ulici?!Posteskla si Jaroslava Obermaierová (78), protože už dva měsíce netočí! Má strach, co s její postavou Vilmy Nyklové bude

Zoufalá matka z Thajska si nechala zbudovat vězeňskou celu, aby byla v bezpečí před drogově závislým synem

Generace Z si zvykla komunikovat jinak : Raději poslat pár zpráv než zavolat. Neustále mají mobil v ruce. Když se jim ale chcete dovolat, je dost možné, že se vám to nepodaří

Les není veřejné WC: Jak tedy správně uspokojit své fyziologické potřeby v horách tak, aby po nás nezůstávaly kopy bílých kapesníků?

Další články