Proč vznikají potravinové alergie? Vědci mají jasno

11123
Sdílejte

V minulosti bychom jen těžko hledali průmyslově zpracované potraviny. Jídlo se vařilo doma, do restaurací se moc nechodilo. Neexistovaly geneticky modifikované potraviny, stabilizátory ani dochucovadla, éčka ani hormonálně upravované produkty. Mnoho částí zvířat, které se dřív běžně konzumovaly, by dnes jen málokdo pozřel – například droby či morek kostí. Ty ale přitom mají mimořádně příznivé účinky na zdraví.

Místo léků bylinky

I když stav tehdejší lékařské vědy v dnešních očích nepochybně přispěl k nižší průměrné délce života, než na jakou jsme zvyklí, pro lidi, kteří měli jen málo závažná onemocnění, se z dlouhodobého hlediska ukázalo jako velmi výhodné nenavštěvovat lékaře. Brali tak mnohem méně léků a různých chemikálií.

Kam dál?

Dělba práce v rodinách? Podle nedávného průzkumu se ukazuje, že všechno oddřou ženy, muži jen vynášejí odpadky

Půlka Čechů si myslí, že politiky zajímají víc důchodci než mladí lidé

Vláda se rozhodla zavést regulaci pro influencery a tvůrce obsahu na sociálních sítích, kteří mají velký dosah. Mají vliv jako televize, říká Nacher

Konikleců v posledních letech ubývá, protože část z nich turisté zašlapou : Děti na odrážedlech a pikniky. Místní z Trnavy na Třebíčsku vytáčí návštěvníci atrakce

Věk dožití Čechů se prodlužuje a zároveň ubývá těch, kteří na budoucí důchodce vydělávají

Další články