Jak najít úlevu od přetížení a tlaku v dutinách!

9563
Sdílejte

„Teplo a vlhkost vody jsou skvělou kombinací a pomáhají otevřít všechna ucpaná místa na tváři,“ vysvětluje doktorka Vyasová.

Pokud nemáte čas na celodenní sprchování, můžete využít výhod blokování páry i jiným způsobem: „Můžete si vzít hadřík, namočit jej do teplé vody a pak si jej přiložit na obličej.“

Používejte zvlhčovač vzduchu nebo napařovač
Pokud nepomáhá horká sprcha, další možností je zvlhčovač vzduchu nebo odpařovač (k dispozici ve většině drogerií). Ty zajišťují stálý přísun vlhkosti do vzduchu v místnosti a pomáhají čistit dutiny. Jsou užitečné zejména v ložnici, pokud váš spánek ovlivňuje přetížení.

Horký čaj nebo jiný nápoj
„Můžete se zahřát zvenčí i zevnitř horkým čajem bez kofeinu nebo jiným horkým nápojem dle vlastního výběru,“ navrhuje doktorka. Tímto způsobem se obsah nosu uvolní, a tak se vám bude lépe dýchat a cítit.

Eukalyptový olej
Eukalyptus může být vynikajícím uklidňujícím prostředkem na ucpané dutiny.

Mějte však na paměti, že eukalyptový éterický olej může dráždit kůži. Proto byste měli vždy aplikovat velmi malou dávku. Před použitím oleje v difuzéru jej dobře zřeďte a při potírání spánků a nosu použijte jen velmi malé množství.

Volně prodejné léky
Pokud kroucení a „těžká hlava“ neustupují, možná budete potřebovat i protizánětlivé léky, které vám pomohou. Dr. Vyasová doporučuje užívat volně prodejné léky, jako jsou paracetamol a ibuprofen. „Pomáhají snížit otok, který pociťujete v dutinách,“ říká.

Kam dál?

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

S přelomovým objevem přišel tým vědců z Číny. Stačí trocha krve a za pár minut lze odhalit rakovinu

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Další články