5minutová HRNČEKOVÁ bábovka i pro úplné začátečníky: Nejjednodušší recept pod sluncem a chutná božsky !

17494
Sdílejte

Postup:
Nejprve utřeme vajíčka s cukrem.

Postupně přiléváme olej.

Vmícháme také mléko.

Potom přidáváme postupně mouku.

Přidáme také prášek do pečiva a kůru z citronu.

Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou.

Těsto navrstvíme do vymazané a moukou vysypané formy.

Recept pokračuje na další straně

Bábovku pečeme cca 40 min na 200 stupňů .

Každý se řídí podle vlastní trouby.

Pokud chceme dvoubarevnou bábovku, část těsta odebereme, přidáme kakao a střídavě lijeme do formy.

Případně můžeme přidat i kokos, rozinky nebo kousky čokolády.

Chcete-li jinou chuť, místo kakaa můžete přidat granko , nezapomeňte v takovém případě ale ubrat cukr, aby bábovka nebyla až příliš sladká.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články