Existují všelijaké diety, některé zdravé a racionální, ale některé jsou takové, do kterých byste se pouštět neměli pokud si nechcete poškodit zdraví.
Účelem diety není jen zhubnout, ale musí také z těla vyplavit toxiny, což v konečném důsledku podporuje hubnutí.
Jak toho dosáhnout? Klíčem jsou správné potraviny bohaté na vlákninu. Skvělým zdrojem vlákniny je právě zelenina.
V dnešním článku vám představíme polévku, která k hubnutí jako stvořená. Je to boršč.
Základem je tekutina
Abychom docílili přesně toho, o čem píšeme, musíte se boršč nejprve naučit vařit. Tedy ten správný, který vás detoxikuje a rozjede metabolismus na shazování. Na fantastický boršč budete potřebovat:
Pokračování na další straně
2-3 PL rostlinného oleje
1 cibuli
1 menší celer
1 mrkev
1 papriku
1 menší zelí, nebo ½ větší hlávky
1 cuketu
1 menší červenou řepu
½ šálku klíčků
2-3 PL rajčatového protlaku
vodu
sůl a pepř podle chuti
petrželku podle chuti
POSTUP:
1. Veškerou zeleninu si omyjte a cibuli, celer, mrkev a červenou řepu očistěte. Nakrájejte na tenčí plátky a nastrouhejte. Potom ji dejte osmažit na olej a když se zelenina lehce opeče, přidejte rajčatový protlak.
2. Zelí, papriku a cuketu si nakrájejte a přidejte k zelenině a vše zalijte vodou. Přidejte sůl, pepř a nasekanou petrželku. Když je všechna zelenina uvařená, pomixujte ručním mixérem na krém. Dochuťte a podávejte s trochou smetany nahoře.