Příprava:
1. Všechny ingredience na tvarohový koláč předem vyjměte z chladničky, aby se zahřály. Připravte si obdélníkovou pečící formu o rozměrech 21×25 cm vyložte pečícím papírem.
2. Vytvořte spodní část : Čokoládu nalámeme na kousky, přidáme máslo a rozpustíme na mírném ohni, mírně ochladíme. Vejce s cukrem vyšlehejte mixérem do nadýchané konzistence. Vajíčkovou směs přidejte do čokoládové směsi a promíchejte. Přidáme mouku, sůl, perníkový pepř a opět promícháme.
3. Lžící dejte směs do připravené formy, zarovnejte povrch a vložte do předehřáté trouby na 160 °C, pečte 20 minut. Čokoládový koláč vyjměte z trouby (aniž byste ji vypnuli) a ihned jej přelijte tvarohovou směsí.
4. Tvarohová směs: Tvaroh, sýr mascarpone a smetanový sýr smíchejte mixérem na nízkých otáčkách, dokud se ingredience nespojí. Vejce s cukrem vyšlehejte mixérem do nadýchané konzistence. K sýru přidejte rozšlehaná vejce s cukrem a na nízkých otáčkách mixéru míchejte, dokud se nespojí (nebo míchejte lžící). Nakonec přidejte pudinkový prášek, bramborovou mouku a pomerančové aroma, vše jemně promíchejte.