Tohle si Hana Zagorová nezasloužila: Nechutný útok starosty její rodné vesnice! Slova, která bolí

11467
Sdílejte

Rodnou vesnici Hany Zagorové zpěvaččina smrt až tak nezasáhla. Důvod? „Měla nás v paži. Celé Petřkovice,“ vyčítá její starosta.

Během kariéry Hany Zagorové (†75) vzniklo jen velmi málo mediálních výstupů, ve kterých by nezmiňovala šťastné dětství. Přežila ho s rodiči, se sestrou, babičkou as tetou ve velké vile ve vesnici Petřkovice, které jsou dnes součástí Ostravy. Hana a její sestra Evelyn se odtud poměrně brzy odstěhovali do Prahy a pár let poté je následovali rodiče. Patrovou vilu se třemi terasami a obrovskou zahradou prodali a od té doby chátrá.

„Kdysi to byl nejkrásnější dům ve vesnici, dnes je to staré, ošklivé a zpustlé,“ povzdechl si starosta vesnice Ivo Mikulica, když jsme se s ním zkontaktovali. Podle jeho slov se na kdysi vychycené adrese vystřídalo několik majitelů i podnájemníků, ale žádný z nich se o nemovitost nedokázal postarat tak jako Zagorovci. „Před časem tam bývali nějací feťáci, teď vlastně ani nevím, komu patří,“ dodal.

Starosta má těžké srdce i na slavnou, nedávno zesnulou umělkyni. „Pravidelně jsme ji k nám jako naši rodačku zvali, ale nikdy nepřišla. O Petřkovicích často mluvila, ale jinak se k nám moc nehlásila,“ konstatoval.

Zpustošený dům
Po drsných slovech starosty Petřkovic jsme se do míst, kde Hana Zagorová trávila dětství a pubertu, vydali osobně. „Fotíte si dům Haničky? To byla velmi slušná a dobrá rodina. Znala jsem je všechny, ještě i starého Zagoru, toho pana fotografa,“ promluvila k nám starší paní.

Když namítáme, že otec Hany Zagorové byl stavební inženýr, přehodí, že myslí zpěvaččina děda Pavla Zagoru. „On byl ještě Zagóra s dlouhým ó. Tady nedaleko v Hlučíně měl kino a fotoateliér. Během války se tam vojáci chodili fotografovat, aby na nich měli rodiče památku, kdyby na frontě padli,“ upřesňuje.

Fakt, že Hana Zagorová už jako slavná zpěvačka Petřkovice obcházela, nám potvrzuje i někdejší souseda. „Ani si nevzpomínám, kdy jsem ji na tomto místě viděla naposledy. Ale co by tady také dělala? Vždyť u nás už nikoho nemá a měla se dívat na tu bídu?“ klade si řečnickou otázku a podívá se na zpustošený rodný dům zpěvačky.

V rukou kriminálníků
Z vyprávění Hany Zagorové víme, že ačkoli měli nemocnici tři sta metrů od domu, máma Edeltruda ji porodila ve vlastní ložnici. Její sestra Evelyn měla v té době dva roky. Sestry v Petřkovicích přežily dětství, které zpěvačka nejednou označila za pohádkové. „Bylo to jako představa dítěte z rozvedeného manželství o ideálním domově. Jenže u nás to ideální bylo i ve skutečnosti. Jakmile jsem vyskočila z postýlky, smála jsem se. Každému jsem dala pusu, pak jsem se vyklonila z okna a zavolala: Ahoj, sluníčko. Odjakživa jsem byla ráda na světě,“ vyznala se Hanka v jednom z našich mnoha rozhovorů.

Kam dál?

Ivana Gottová žila s Karlem Gottem, který byl starší o 37 let. Jaký byl ve skutečnosti příběh jejich lásky? Trnitý i romantický

Hvězdné manýry manýry Ewy Farne : Za hodinu zpívání ji nestačilo 600 000. Tohle vše jí musí pořadatelé koncertů splnit…

Prezident Petr Pavel vyzval k přijetí eura v České republice jako krok k dosažení „první ligy“ v Evropě

Charlotte Ella Gottová nedávno oslavila své osmnácté narozeniny. Tato mladá dáma nejen vyrostla do krásy, ale také má talentu na rozdávání

Vláda schválila novou reformu penzijního systému. Zvýšení věku odchodu do důchodu. Úleva pro náročné profese

Další články