Nejlepší koblihy od babičky ! Postup zvládnou i méně zkušení

3659
Sdílejte

Suroviny:
2 polévkové lžíce cukru
1kg hladké mouky
1 čerstvé droždí
10 dkg margarínu
4 žloutky
sůl
6 dl mléka
olej na smažení

Postup:
1. Zahřejte 2 polévkové lžíce cukru ve 2dl mléka, ale nenechte jej sevřít a vlijte 1 balíček čerstvého droždí. V 1 kg hladké mouky rozšleháme 10 dkg margarínu, 4 žloutky, špetku soli, přidáme vykynutý kvásek a 4 dl mléka.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články