Nebesky chutné KYNUTÉ buchty: Kdo zná toto těsto, NIC JINÉHO už nehledá – jako chmýří i třetí den !

5348
Sdílejte

Těsto bude na začátku řídké, postupně však mícháním zhoustne.

Zlehka posypeme moukou a necháme kynout asi 90 minut (těsto pořádně naroste).

Recept pokračuje na další straně

Vykynuté těsto na pomoučeném vále promícháme, jemně popráším moukou, odeberu polovinu, vrátím do mísy.

Ta nám ještě hodně podkyne.

Vyválíme na tloušťku 0,5 cm, nakrájíme na čtverce cca 7×7 cm – a podáváme na kostičky nádivku (povidla, nutella, tvaroh) a zavineme do kuličky nebo do tvaru rohlíčku.

Na plech nebo do pekáče si na dno naliji olej, každou buchtičku v oleji pootáčíme aby byla naolejovaná z každé strany a přikládám jednu ke druhé.

Můžete si je k sobě i více přitisknout.

Necháme ještě trošku podkynout a pečeme při teplotě 175 °C, těch 25-30 minut, dokud není kůrka zlatohnědá.

Z téhož těsta děláme buchty v páře i dukátové buchtičky.

Po upečení natřeme mlékem smíchaným s cukrem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Další články