Příprava
1. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, kvásek pak dobře uhněteme s ostatními surovinami kromě másla. Máslo přidáme trochu později, aby vzniklo světlé těsto, dobře uhněteme a necháme vykynout na dvojnásobek.
2. Těsto rozválíme na tloušťku asi 3 mm, nakrájíme na 10 cm kostičky a do středu dáme lžíci tvarohové nádivky. Vypracujeme placičku (rohy čtverců uprostřed spojím, jeden na ně stočím) a v dostatečné vzdálenosti je poklademe na pečící papír, necháme asi 15-20 minut odležet a potřeme celým vajíčkem.
3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme do zlatohněda.
DOBROU CHUŤ! ❤️
Kam dál?
- Ty nejlepší čokoládové trubičky plněné pařížskou šlehačkou jaké jsem kdy jedla: Pokud milujete čokoládu, při pojídání těchto trubiček budete v sedmém nebi !
- Mascarpone zakysaný smetanový koláč, který ani další den nevyschne – pokud ho vydržíte hned nesníst
- Po návratu z práce zažila šok! Manžel jí připravil takové překvapení, které od něho nikdy nečekala. Uvařil jí takovou zelňačku, jakou nikdy nejedla!
- Toto je lepší než griliášky: 15-minutové oplatkové řezy bez pečení, vypadají i chutnají úžasně !