Příprava:
1. Z bílků ušleháme pěnu, žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme cukr, mouku, kakaový prášek, poté vodu. Potom vše promícháme, dáváme pozor, aby se neporušila pěna a pečeme při 180 stupních 30 minut.
2. Mezitím si připravíme krém. Kakaový prášek, kávu v prášku a cukr dobře utřeme s mlékem, pak vyšleháme smetanu a přimícháme ke kakaové hmotě, aby nám vznikla čokoládová pěna a přidáme ztužovače.
3. Když je plát upečený a vychladlý, krém rozetřeme.
4. Na vrch vyšleháme smetanu, posypeme strouhanou čokoládou a necháme vychladit.
Dobrou chuť!
Kam dál?
- Čokoládový koláč s tvarohovým krémem : Nejjednodušší a téměř bez práce. Dezert je jako z cukrárny !
- Bleskově rychlé tiramisu do sklenice s tou nejlepší chutí – hotové za 15 minut !
- Vsadila na osvědčenou klasiku a ke kávě podávala moučník svého dětství. Jedli všichni. Jeden plech byl víc než málo.
- Recepty na 5 nejlahodnějších vánočních punčů: Zkoušeli jste už kokosový?