Opilé třešně, které budete milovat. Existují stovky receptů na Opilé třešně, které se vám budou snadno a rychle vařit. Tímto způsobem si můžete připravit i jiný druh ovoce , nebo směs ovoce.
Na opilé třešně:
500 g vypeckovaných třešni
300 ml rumu
Třešně zalijeme rumem a necháme je přes noc odstát.
Pro kakaový piškotový koláč:
1 sklenice polohrubé mouky
2 lžíce kakao
1 čajová lžička prášek do pečiva
4 vejce
1 sklenice moučkový cukr
Pro punč:
125 ml rumu ve kterém byly namočené třešně
200 ml vody
1 čajová lžička cukru
Krém s nutellou a čerešňami:
250 g másla při pokojové teplotě
200 g nutella pokojová teplota
scezené třešně z rumu
Krém:
500 ml studená smetana ke šlehání 33%
3 lžíce moučkového cukru (nebo podle chuti)
2 čajové lžičky želatiny v prášku
Dodatečně:
kakao nebo strouhaná tmavá čokoláda