Příprava:
1. Obvykle peču ve formě o průměru 21 cm, která poskytuje nejideálnější plátky. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dno formy vyložte pečícím papírem a jemně jej vymažte. V žádném případě nemastíte boky, protože těsto se nebude lepit.
2. Smíchejte škrob, kakaový prášek a mleté mandle. Přidejte špetku soli a promíchejte.
Recept pokračuje na další straně
3. Bílka vyšlehejte do tuha. Přidejte několik kapek octa (citronové šťávy) a ještě chvíli šlehejte. Potom přidejte cukr ve 2 nebo 3 částech a míchejte, dokud nezeslábne.
4. Suché přísady jemně vmíchejte do pěny pomocí polévkové lžíce. Nalijte směs do formy a uhlaďte ji. Netlačte, jen ji pěkně uhlaďte. Těsto vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 25-30 minut. Neotevírejte dvířka 20 minut.
5. Než se těsto peče, opečte na suché pánvi nakrájené (nasekané) mandle, míchejte je, aby rovnoměrně zhnědly. Odložte.
6. Když je těsto upečené, vyjměte ho z trouby a nechte úplně vychladnout ve formě. Mezitím připravte krém. Žloutky utřeme s cukrem do bílé pěny. V hrnci smíchejte škrob se smetanou, dokud se neudělají hrudky. Vařte, dokud nezhoustne. Ještě za tepla vmíchejte třetinu másla. Nechte vychladnout na přibližně 70-80 stupňů. Do 70-80 stupňového škrobu vmíchejte oslazené žloutky, opět trochu zahřejte, ale ne k varu, jen na 80 stupňů, buďte opatrní, jinak se žloutky srazí. Neustále míchejte. Nakonec vmíchejte zbylé ledové máslo. Nechte vychladnout. Potom krém vložte na 20-30 minut do mrazničky, aby nebyl tekutý, ale aby se dal rozetřít.