Nejlepší recept na moravské koláče jaké jste kdy jedli: Těsto je vláčné a měkoučké jako obláček !

23413
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:
1. Z droždí, cukru a mléka připravíme kvásek. Vařečkou utřeme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Do misky nasypeme zbylé sypké přísady – mouku a sůl, následně přimícháme žloutkovo-máslovou směs, kůru a kvásek.
2. Nakonec do směsi vmícháme šlehačku, kterou jsme si vyšlehali ze smetany. Těsto mícháme alespoň 5 minut, poté ho přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě – stačí 3/4 hodinky.
3. Vykynuté těsto rozválíme na plát hrubý asi ½ cm a nakrájíme ho na čtverce. Do středu každého čtverce navrstvíme 1 lžičku náplně a vyformujeme do tvaru kuličky. Ukládáme na plech vymazaný tukem tak, aby byl spoj těsta na spodní straně.
4. Do středu každé kuličky uděláme důlek a potřeme celý povrch rozšlehaným vejcem. Potom do jamky ještě navrstvíme makovou nebo povidlovou, tvarohovou či ořechovou náplň a než se trouba zahřeje, necháme ještě 15 minut odpočinout. Potom vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.
Přejeme vám dobrou chuť!

Kam dál?

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Další články