Luxusní dezert s krémem a vaječným likérem: Žádná návštěva neodmítne takovou dobrotu !

5823
Sdílejte

Postup:

1. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha. Během šlehání přidávejte cukr a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Do sněhu lehce vmíchejte žloutky. Prosejte mouku s práškem do pečiva, kakaovým práškem a kukuřičným škrobem. Práškovou směs a mleté ​​ořechy vmíchejte do vaječné směsi.
2. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Připravenou směs rozetřete na plech (30 x 40 cm) vystlaný pečícím papírem. Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 18 až 20 minut. Upečené těsto nechte vychladnout, poté na něj navrstvěte scezené brusinky. Dobře vychlazenou smetanu vyšlehejte se ztužovačem šlehačky a vanilkovým cukrem do tuha.
3. Šlehačku rozetřete na těsto v silné vrstvě a zadní stranou lžíce vytvořte vlnky. Pokapejte vaječným likérem. Na ozdobu dezertu nastrouhejte větší hobliny čokolády.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články