Luxusní dezert s krémem a vaječným likérem: Žádná návštěva neodmítne takovou dobrotu !

5918
Sdílejte

Postup:

1. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha. Během šlehání přidávejte cukr a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Do sněhu lehce vmíchejte žloutky. Prosejte mouku s práškem do pečiva, kakaovým práškem a kukuřičným škrobem. Práškovou směs a mleté ​​ořechy vmíchejte do vaječné směsi.
2. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Připravenou směs rozetřete na plech (30 x 40 cm) vystlaný pečícím papírem. Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 18 až 20 minut. Upečené těsto nechte vychladnout, poté na něj navrstvěte scezené brusinky. Dobře vychlazenou smetanu vyšlehejte se ztužovačem šlehačky a vanilkovým cukrem do tuha.
3. Šlehačku rozetřete na těsto v silné vrstvě a zadní stranou lžíce vytvořte vlnky. Pokapejte vaječným likérem. Na ozdobu dezertu nastrouhejte větší hobliny čokolády.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články