Višňová sklenice s kakaovým korpusem a likérovým krémem

2783
Sdílejte

LIKÉROVÝ KRÉM:
200 g Mascarpone
60 ml vaječný likér
3 PL moučkový cukr
500 ml smetana ke šlehání

Recept pokračuje na další straně

POSTUP
1. Korpus: vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme s polovinou cukru (2 PL) do tuhého sněhu.

2. Žloutky vyšleháme s cukrem, přilijeme olej a teplou vodu a do tekutých surovin prosijeme mouku, kakao, kypřicí prášek a sůl. Vymícháme a do těsta zapracujeme bílkový sníh.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články