1. Přiveďte k varu 250 ml vody, 90 g rostlinného tuku a 1 špetku soli. Přidejte 140 g mouky a míchejte 5 minut. Nechte vychladnout a postupně zašlehejte 4 vejce. Těsto nalijte do zdobícího sáčku a vytlačte pásky na plech. Pečeme je v horké troubě – nejprve 15 minut při 200 °C a poté dalších 10-15 minut při 170 °C. Je důležité neotevírat dvířka trouby, jinak by se nenafoukly.
2. Potom je vodorovně překrojte na polovinu, naplňte krémem, vrch namočte do čokoládové polevy (100 g rostlinného tuku a 200 g čokolády) a poté položte na krém.
3. Na krém svařte 500 ml mléka, 2 balíčky pudinkového prášku s kávovou příchutí, 70 g cukru, 3 balíčky vanilkového cukru a 4 lžíce rumu na pudink. Máslo utřeme a po lžících vmíchejte pudink. Já osobně jsem přidala 2 čajové lžičky kávy.
DOBROU CHUŤ!
Kam dál?
- Geniální nepečený kinder zákusek: Žádná práce s těstem, jen sušenky, 2 krémy, šlehačka a máte dezert jako lusk!
- Rýže s kuřecím masem v jednom hrnci: Vše se vaří najednou, takže nemusíte ztrácet spoustu času mytím nádobí !
- Smažená cuketa nemá šanci, toto je největší hit celé sezóny: Cuketové penízky na plechu – s touto pochoutka bude mít největší úspěch !
- Vánoční koláčky jemnější než linecké: Od té doby co mám tento recept, klasiku už nepeču – každý chce jen toto pečivo!