Jablečný dort v kovové pánvi: Tuto MŇAMKU musíte ochutnat!

1822
Sdílejte

POSTUP:

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Na jablečnou polevu si připravte 22 až 25 cm pánev ve které rozpusťte na mírném stupni máslo. Na pánev přidejte cukr a promíchejte, poté na pánev položte plátky jablek řeznou stranou dolů. Nepokládejte je příliš těsně a zároveň  nenechávejte příliš velké mezery. Nechte je vařit na mírném/středně mírném stupni, zatímco budete připravovat těsto na koláč, asi 10 minut.
  3. V míse pomocí ručního mixéru vyšlehejte máslo a cukr do světlé a nadýchané pěny. Vmíchejte vanilku a vejce. Přidejte zakysanou smetanu a dobře promíchejte.4. V další míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici. Promíchejte a pak postupně přidávejte moučnou směs do krémové máslové směsi a míchejte dokud se nespojí. A poté jemně vmíchejte nakrájené jablko.
    5. Pánev odstavte z plotny. Na pánev s jablky, lžící rozprostřete těsto a pomocí stěrky rovnoměrně rozetřete. Pánev položte na plech vyložený fólií a pečte v troubě 25-30 minut dokud nebude koláč zlatohnědý a bublinkový. Potom koláč vytáhněte a nechte pět minut odpočívat v pánvi a poté jej překlopte na servírovací talíř. Nebojte se, pokud část polevy nebude dokonalá – bude chutnat perfektně!
    6. Koláč podávejte teplý s vanilkovou zmrzlinou.

Zdroj: thepioneerwoman.com

 

Kam dál?

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Dort Kinder bez pečení, který si zamilují malí i velcí!

Koláčky z listového těsta. Jsou velmi oblíbené na švédských stolech, u pekařů nebo jako rychlá svačinka mezi jídly

Zapomeňte na kupované zmrzliny! Tato domácí zmrzlina je jednoduchá, rychlá a neskutečně lahodná

Lahodné, nadýchané a ovocné: Vyzkoušejte meruňkové kostky jako z cukrárny!

Další články