Jablečný dort v kovové pánvi: Tuto MŇAMKU musíte ochutnat!

1968
Sdílejte

POSTUP:

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Na jablečnou polevu si připravte 22 až 25 cm pánev ve které rozpusťte na mírném stupni máslo. Na pánev přidejte cukr a promíchejte, poté na pánev položte plátky jablek řeznou stranou dolů. Nepokládejte je příliš těsně a zároveň  nenechávejte příliš velké mezery. Nechte je vařit na mírném/středně mírném stupni, zatímco budete připravovat těsto na koláč, asi 10 minut.
  3. V míse pomocí ručního mixéru vyšlehejte máslo a cukr do světlé a nadýchané pěny. Vmíchejte vanilku a vejce. Přidejte zakysanou smetanu a dobře promíchejte.4. V další míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici. Promíchejte a pak postupně přidávejte moučnou směs do krémové máslové směsi a míchejte dokud se nespojí. A poté jemně vmíchejte nakrájené jablko.
    5. Pánev odstavte z plotny. Na pánev s jablky, lžící rozprostřete těsto a pomocí stěrky rovnoměrně rozetřete. Pánev položte na plech vyložený fólií a pečte v troubě 25-30 minut dokud nebude koláč zlatohnědý a bublinkový. Potom koláč vytáhněte a nechte pět minut odpočívat v pánvi a poté jej překlopte na servírovací talíř. Nebojte se, pokud část polevy nebude dokonalá – bude chutnat perfektně!
    6. Koláč podávejte teplý s vanilkovou zmrzlinou.

Zdroj: thepioneerwoman.com

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články