Famózní jahodový koláč s jogurtem

2848
Sdílejte

Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny.

Přidáme olej, postupně jogurt a mléko.

Pořádně prošleháme.

Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Důkladně promícháme.

Vyšlehané těsto si nalijeme na vymazaný a moukou posypaný plech.

Případně můžete použít vyložený pečícím papírem.

Ovoce si omyjeme a podle potřeby nakrájíme.

Recept pokračuje na další straně

Na těsto rovnoměrně rozložíme jahody nebo jiné ovoce podle chuti .

Koláč vložíme do vyhřáté trouby .

Pečeme při teplotě 180°C asi 35-40 minut.

Před podáváním můžeme poprášit cukrem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Další články