Famózní jahodový koláč s jogurtem

3148
Sdílejte

Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny.

Přidáme olej, postupně jogurt a mléko.

Pořádně prošleháme.

Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Důkladně promícháme.

Vyšlehané těsto si nalijeme na vymazaný a moukou posypaný plech.

Případně můžete použít vyložený pečícím papírem.

Ovoce si omyjeme a podle potřeby nakrájíme.

Recept pokračuje na další straně

Na těsto rovnoměrně rozložíme jahody nebo jiné ovoce podle chuti .

Koláč vložíme do vyhřáté trouby .

Pečeme při teplotě 180°C asi 35-40 minut.

Před podáváním můžeme poprášit cukrem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články