Návod jak postupovat
1. Ve vodě rozpustíme cukr při středně vysoké teplotě.
2. Když se cukr rozpustí, přidáme tymián, promícháme a zakryjeme poklicí. Přivedeme ho těsně pod bod varu a poté ho sundáme ze sporáku.
3. Sirup necháme úplně vychladnout – volně, při pokojové teplotě s poklicí. Přecedíme přes sítko a gázu a naplníme jím uzavíratelné láhve. Pokud se nám takto připravený sirup zdá příliš sladký, můžeme použít pouhých 50 g cukru.
4. Pokud chceme použít med, postupujeme takto: rozpustíme 50 g cukru ve vodě a přidáme tymián jako v kroku 1. a 2. Potom necháme sirup vychladnout a nakonec, dokud je ještě teplý, do něj vmícháme 50 g medu a brandy. Pokud med vaříme, ztratí se z něho většina zdraví prospěšných látek, proto jej přidáváme nakonec a můžeme jej i zcela nahradit cukrem.
Článek pokračuje na další straně