Luxusní jahodový dort s jogurtem, který udělá dojem na každého

3244
Sdílejte

Příprava
Příprava piškotového dortu: oddělte bílky a žloutky od vajec. Žloutky smícháme s 30 g cukru do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a opatrně přidáme k rozšlehanému žloutku. Bílky ušleháme se zbylými 50 g cukru a solí do tuhé pěny.

Nakonec přidejte do těsta a jemně promíchejte.

Nalijeme do dortové formy o průměru 21 cm a pečeme při 180 °C cca. Pečte 30-35 minut.

Když máme krém hotový a máme piškot rozpůlený, můžeme ho spojit. Poté dejte na 5-6 hodin do lednice. Nakonec ozdobte.

 

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články