Univerzální TĚSTO: Ideální na rohlíky, koláče, záviny a jiné sladké dobroty. Recept, který používám nejčastěji !

2162
Sdílejte

 

zbylé mléko a vejce – dobře promícháte .

Přidejte také změklé máslo, sůl a zbylý cukr.

Já používám do těsta i vanilku, ale nemusíte ji přidávat.

Dobře promícháme.

Postupně přidáváme prosetou mouku.

Uhněteme jednotné nelepivé těsto.

Toto těsto by se mělo dobře mísit asi 10 minut .

Recept pokračuje na další straně

Těsto vložíme zpět do mísy, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé vykynuté místo na cca 45 minut. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

Těsto rozválíme a používáme na buchty, rohlíky, sladké šátky, koláče a vynikající záviny .

Těsto můžete naplnit nádivkou podle chuti.

Já doporučuji například mák, tvaroh, ořechovou nádivku nebo povidla.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Další články