Jednoduchý recept na pastevecký koláč: Vynikající oběd, který máte rychle hotový !

2209
Sdílejte

Původní irsko-anglické recepty na tuto pochoutku kladly důraz na spotřebování zbytků z kuchyně a komory. Tento pokrm je super lahůdkou, vyráběnou z mletého masa, zapečeného v troubě s bramborovou kaší.

Recept je velmi jednoduchý a celý proces is pečením zvládnete do hodiny. To řadí tento pokrm mezi „rychlé“.

Na jeden pekáč budete potřebovat
400 – 500 g hovězího (telecího) mletého masa. Zde musíme podotknout, že v mnoha českých receptech naleznete tuto lahůdku s použitím vepřovice. Odborník na irskou kuchyni však varuje – vepřovinu ne – během restování pustí tuk a pokrm by doslova mohl plavat v omastku).

Ingredience:

400 – 500 g hovězího
2dcl hovězího vývaru (může být i bujon)
2ks větší mrkve
hrst hrachu
1 stroužek česneku (fajnšmekři 2 kusy)
2 ks petržele (nemusí být)
1ks cibule
pár jehliček rozmarýnu
pepř na zvěřinu (nebo podle chuti – ďábelský, pikantní apod.)
trošku vorchesterové omáčky (pár kapek), máslo, parmazán, brambory, mléko, sůl.

Kam dál?

Kefírové langoše – nadýchané těsto, které vydrží v chladničce několik dní

Jablečný vichr: Koláč, který zmizí ze stolu rychleji, než stihne vychladnout!

FIT salát plný chuti: Bez majonézy, bez zbytečných kalorií – ideální při dietě!

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Další články