Původní irsko-anglické recepty na tuto pochoutku kladly důraz na spotřebování zbytků z kuchyně a komory. Tento pokrm je super lahůdkou, vyráběnou z mletého masa, zapečeného v troubě s bramborovou kaší.
Recept je velmi jednoduchý a celý proces is pečením zvládnete do hodiny. To řadí tento pokrm mezi „rychlé“.
Na jeden pekáč budete potřebovat
400 – 500 g hovězího (telecího) mletého masa. Zde musíme podotknout, že v mnoha českých receptech naleznete tuto lahůdku s použitím vepřovice. Odborník na irskou kuchyni však varuje – vepřovinu ne – během restování pustí tuk a pokrm by doslova mohl plavat v omastku).
Ingredience:
400 – 500 g hovězího
2dcl hovězího vývaru (může být i bujon)
2ks větší mrkve
hrst hrachu
1 stroužek česneku (fajnšmekři 2 kusy)
2 ks petržele (nemusí být)
1ks cibule
pár jehliček rozmarýnu
pepř na zvěřinu (nebo podle chuti – ďábelský, pikantní apod.)
trošku vorchesterové omáčky (pár kapek), máslo, parmazán, brambory, mléko, sůl.