Lahodný tvarohový mřížovník s broskvemi: Recept našich babiček, který si vás zaručeně získá !

7127
Sdílejte

Rukou nebo silikonovým válečkem si těsto rovnoměrně rozmačkáme na celý plech.

Těsto si můžete rozválet i na podložce a poté jej přenést na plech.

Nádivka:

Tvarohy si smícháme s cukrem.

Přidáme zakysanou smetanu, žloutek a promícháme.

Dále přidáme bílek, který jsme vyšlehali se špetkou soli.

Promícháme.

Recept pokračuje na další straně

Na těsto rozetřeme tvarohovou nádivku a poklademe nakrájené broskve.

Z druhé poloviny těsta si vykrojíme pásky, tlusté asi 1 centimetr.

Ukládáme na nádivku.

Koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 ° C asi 40 minut.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články