Famózní karamelový krém s vanilkou připravený jedna dvě. Naplníte jím koláče, dorty a jiné dezerty

3471
Sdílejte

1. Vanilkový lusk překrojíme na polovinu a vyjmeme celý vnitřek. Tuto vanilkovou dřeň i celý lusk vložíme do hrnce s mlékem a odložíme do chladničky na několik hodin (nejlépe na celou noc), aby vanilka provoněla celé mléko.

2. Mléko z chladničky vyjmeme, vyjmeme lusk (ten už nebudeme potřebovat) a přidáme cukr a hladkou mouku. Uvaříme hustou kaši, kterou necháme mírně vychladnout.

3. Máslo vyšleháme do pěny, postupně střídavě přidáváme karamelové salko a uvařenou kaši. Vyšleháme hladký krém, který můžeme použít na různé dezerty. Například do pařížských rohlíků, větrníků, rolád nebo do různých řezů a koláčů.

Kam dál?

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Nejlepší recept na FALEŠNÉ DOMÁCÍ TIRAMISU: Když ho jednou vyzkoušíte, už ho jinak dělat nebudete!

Další články