Famózní karamelový krém s vanilkou připravený jedna dvě. Naplníte jím koláče, dorty a jiné dezerty

4190
Sdílejte

1. Vanilkový lusk překrojíme na polovinu a vyjmeme celý vnitřek. Tuto vanilkovou dřeň i celý lusk vložíme do hrnce s mlékem a odložíme do chladničky na několik hodin (nejlépe na celou noc), aby vanilka provoněla celé mléko.

2. Mléko z chladničky vyjmeme, vyjmeme lusk (ten už nebudeme potřebovat) a přidáme cukr a hladkou mouku. Uvaříme hustou kaši, kterou necháme mírně vychladnout.

3. Máslo vyšleháme do pěny, postupně střídavě přidáváme karamelové salko a uvařenou kaši. Vyšleháme hladký krém, který můžeme použít na různé dezerty. Například do pařížských rohlíků, větrníků, rolád nebo do různých řezů a koláčů.

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články