Berenice Kohoutové utekli z bytu Ukrajinští uprchlíci. Snažila se jim pomoci, ale rodinu vyděsila zima v jejím domě

10845
Sdílejte

„Ti lidé neměli kam jinam jít. Ale šli radši na ubytovnu, kde si rozmyslí, co dál. Vyděsilo je, že dům nebyl na jejich rychlý příjezd připraven a nebylo roztopeno. Že bude teplo za pár hodin, už nějak nebyli schopni pochopit. Už byli asi moc ochromený, plný očekávání, nevím… Myslím na ně a držím jim palce, ať najdou, co hledají,“ napsala Berenika ke snímku na sociální síti s tím, že čekají na příjezd dalších uprchlíků. Pro ty už roztopeno bude.

Berenika Kouhoutová řekla :
Tak tímhle obědem začal i skončil pobyt mladé ukrajinské rodiny s malou holčičkou u nás doma. Teda, na místě, kde teď zrovna nebydlíme. Ale Lola tam vyrostla.
Možná i to, že si člověk i v cizí zemi a ve “vyhnanství” zvolí, že bude mít možnost volby z něj dělá stśle ještě důstojnýho člověka. Pocitově. Ačkoliv už toho hodně ztratil. Starejme se stále dál o lidi, co k nám přichází. Ale nevyčítejme jim, že u nás nechtějí být.
Já byla dotčená, i naštvaná. A hlavně zmatená. Ty lidi neměli kam jinam jít! Ale šli radši na ubytovnu, kde si rozmyslí, co dál. Vyděsilo je, že dům nebyl na jejich rychlej příjezd připraven a nebylo roztopeno. Že bude teplo za pár hodin už nějak nebyli schopni pochopit. Už byli asi moc ochromený, plný očekávání…nevim. Mysim na ně a držim jim palce, ať najdou, co hledaj.
A my máme roztopeno a čekáme, koho nám osud přivane🇺🇦🤍

Článek pokračuje na další straně

Fanoušci rozumí

Berenice sice trvalo, než pochopila, proč Ukrajinci reagovali tak, jak reagovali, na druhou stranu celá řada fanoušků s nimi soucítí a chápe, proč se nešťastní a zmatení lidé rozhodli raději pro ubytovnu. V komentářích se to hemží milými poznámkami na adresu uprchlíků.

Kam dál?

Ivana Gottová žila s Karlem Gottem, který byl starší o 37 let. Jaký byl ve skutečnosti příběh jejich lásky? Trnitý i romantický

Hvězdné manýry manýry Ewy Farne : Za hodinu zpívání ji nestačilo 600 000. Tohle vše jí musí pořadatelé koncertů splnit…

Prezident Petr Pavel vyzval k přijetí eura v České republice jako krok k dosažení „první ligy“ v Evropě

Charlotte Ella Gottová nedávno oslavila své osmnácté narozeniny. Tato mladá dáma nejen vyrostla do krásy, ale také má talentu na rozdávání

Vláda schválila novou reformu penzijního systému. Zvýšení věku odchodu do důchodu. Úleva pro náročné profese

Další články